Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@07:01:13 GMT

آغاز شمارش معکوس در تهران برای شروع رای گیری

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۰۹۱۵

آغاز شمارش معکوس در تهران برای شروع رای گیری

به گزارش ایرنا، رئیس ستاد انتخابات استان تهران امروز چهارشنبه به اطلاع تمامی ستادهای انتخاباتی این استان رساند که طبق قانون، ستاد انتخاباتی نامزدها باید پنجشنبه و جمعه بطور کامل تعطیل باشند.

شکراله حسن بیگی افزود: پیش از زمان آغاز مهلت رسمی تبلیغات نامزدها، با تبلیغات زودهنگام برخورد شد و در زمان رسمی تبلیغات نیز با موارد خارج از ضوابط و مقررات قانونی تبلیغات برخورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از ساعت ۸ صبح پنجشنبه، اول اسفند، باید تمامی فعالیت های تبلیغاتی به پایان برسد و هیچ فعالیت دیگری مشاهده نشود، تاکید کرد: حضور افراد در ستادهای تبلیغاتی کاندیداها در روز پنجشنبه و جمعه حتی با نبود کار تبلیغی پذیرفتنی نیست و این ستادها باید بطور کامل تعطیل باشند.

این فرصت ۲۴ ساعته از ۸ صبح پنجشنبه تا۸ صبح جمعه دوم اسفند، وقت تعمق خوانده می شود و زمانی است تا مردم مهلت کافی برای تصمیم گیری در مورد نامزدهای مورد نظر خود داشته باشند.

این اخطار رئیس ستاد انتخابات در حالی است که درروز نخست آغاز مهلت قانونی تبلیغات انتخاباتی، مردم چندان شاهد فضای انتخاباتی و تبلیغاتی در پایتخت نبودند.

با آغاز اعلام فهرست نامزدها از سوی احزاب و تشکل های سیاسی، پایتخت حال و هوای دیگری گرفت و به تدریج بنرها و تصاویر حاوی اسامی افراد حاضر در لیست، رنگ و بوی شهر را تغییر داد.

در این میان با اوج گرفتن تبلیغات انتخاباتی در سطح شهر، نقل محافل نیز رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و سخن گفتن از نامزدها و نقد عملکردها تیتر یک رسانه ها شد.

اکنون در حالی که کمتر از ۱۴ ساعت تا پایان زمان قانونی تبلیغات انتخاباتی باقی است، مردم به سه دسته تبدیل شده اند؛ گروهی تصمیم قطعی خود را برای حضور در پای صندوق های رای گرفته اند، گروهی تردید دارند و تعداد دیگری نیز حضور خود را بی تاثیر می دانند.

اما با وجود این سه گروه، نظرات مردم نشان می دهد که روز به روز افراد دچار تردید برای حضور در پای صندوق های رای مصمم تر می شوند و شمار کسانی که بخاطر ایران و منافع ملی در انتخابات شرکت خواهند کرد، افزایشی چشمگیر خواهد داشت.

در همین زمینه، خبرنگار ایرنا به گفت و گو با تعدادی از شهروندان نشسته است.

چرا رای نمی دهم؟

در میان کسانی که می گویند تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند، برخی از وضعیت اقتصادی خود گله مند هستند، عده ای از وضعیت تعیین صلاحیت ها ناراضی هستند و گروهی می گویند که انتظار بیشتری از مجلس دارند.

با این حال، همه این افراد در نهایت می گویند که شاید در دو روز آینده نظرشان عوض شود و در انتخابات شرکت کنند چون پای اعتبار ایران در میان است.

یکی از شهروندان که شغلش مسافرکشی با خودروی شخصی است و از وضعیت اقتصادی و معیشتی خود گلایه دارد، می گوید: رای نمی دهم، رای بدهم که چه بشود، مگر در دوره قبل چه اتفاقی افتاد؟!

همکار او هم می گوید: با این وضعیت اقتصادی که من دارم رای دادن چه دردی دوا می کند؟!

احسان، یکی از دانشجویان هم با نظر این دو شهروند موافق است و اعلام می کند: افراد مورد نظرم تایید صلاحیت نشده اند، آن چند نفری هم که هستند آنچنان تعدادشان کم است که هیچ تاثیری در مجلس آینده ندارند. پس رای من تاثیر گذار نیست.

اگر کمی با همین افراد صحبت کنید، متقاعد می شوند که برای ساختن ایران، تغییر شرایط اقتصادی، اصلاح قوانین و بهبود وضعیت موجود هیچ راهی بهتر، موثرتر و کم هزینه تر از حضور در انتخابات و انتخاب افرادی مناسب برای نمایندگی مجلس وجود ندارد.

یکی از همین دانشجویان می گوید: این روزها لیست ها زیاد است و افراد آنها متعدد. من عده ای را می شناسم و از سوابقشان اطلاع دارم اما تعداد زیادی را هم نمی شناسم. به همین دلیل، در حال بررسی هستم تا در باره آنها به جمع بندی برسم.

عباس یکی از شهروندان تهرانی نیز در حالی که دست فرزند دانش آموزش را در دست دارد، چنین ابراز عقیده می کند: شرکت در انتخابات فرصتی است که در سرنوشت کشورم نقش داشته باشم، اما در مورد اینکه چه افرادی را انتخاب کنم، هنوز باید فکر کنم.

او همسر او با قاطعیت می گوید: رای دادن حق طبیعی و قانونی ما است و ما باید از این حق استفاده کنیم.

چه کسی برخیزد؟

در این میان تعداد قابل توجهی از افراد و شهروندان هستند که برای شرکت در انتخابات تصمیم خود را گرفته اند و آن را وظیفه هر شهروند دارای سن و شرایط قانونی می دانند.

«حسین عباسی» یکی از همین شهروندان می گوید: من مادر سه فرزندم و تصمیم دارم حتما پای صندوق رای حاضر می شوم. افراد را از قبل شناسایی و در مورد آنان تحقیق کرده ام. پس رای می دهم.

یک دانشجو به نام «علی»هم معتقد است: این کشوری است که خودمان ساخته ایم و خودمان هم باید به دادش برسیم و یکی از راهکارهای اصلاح وضعیت موجود شرکت در انتخابات و رای دادن به افراد صالح و درست است.

این دانشجو اضافه می کند: فکر کنید که همه تصمیم بگیرند در انتخابات شرکت نکنند، پس چه کسی باید برای شکل دادن و ساختن یک مجلس درست و کارآمد در میدان حاضر شود؟! مگر مجلس را افرادی غیر از همین مردم می سازند؟!

اما مرد میانسالی که از کنار ما می گذرد، می گوید همه باید در انتخابات شرکت کنند چون مایه تقویت کشور و آبروی نظام است و هر چه حضور مردم پای صندوقهای رای باشد، قدرت مردمی نظام را بیشتر نشان می دهد و تاثیرات بیشتری در صحنه داخلی و خارجی بر جای خواهد گذاشت.

شمارش معکوس برای آغاز رای گیری

مسئولان ستاد انتخابات استان تهران می گویند از ساعت ۸ صبح فردا – پنجشنبه- ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی آغاز می شود و فهرستهای نهایی نامزدهای حاضر در رقابتها برای نصب در شعبه اخذ رای چاپ خواهد شد.

کار رای گیری از مردم نیز از ساعت ۸ صبح روز جمعه – دوم اسفند – در تهران همزمان با  سراسر کشور آغاز خواهد شد.

شمار کل نامزدهای حاضر در شش حوزه انتخابیه استان تهران در حال حاضر یکهزار و ۴۴۴ نفر است که از این تعداد، ۱۳۳۵ نفر در تهران، ۲۶ نفر در شهریار، قدس و ملارد، ۱۱ نفر در پاکدشت، ۱۲ نفر در دماوند و فیروزکوه، ۳۵ نفر در رباط کریم وبهارستان و ۲۵ نفر نیز در حوزه انتخابیه ورامین، قرچک و پیشوا با یکدیگر رقابت می کنند.

استان تهران در مجلس شورای اسلامی ۳۵ نماینده دارد که از این تعداد، حوزه انتخابیه «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس» ۳۰ کرسی و هر کدام از حوزه های انتخابیه «پاکدشت»، «دماوند و فیروزکوه»، «ورامین، پیشوا و قرچک»، «قدس، ملارد و شهریار» و «رباط کریم و بهارستان» یک نماینده دارند.

در حوزه انتخابیه تهران، چهار کرسی نیز برای اقلیت های دینی «کلیمی»، «آشوری و کلدانی»، «زرتشتی» و «ارامنه شمال» پیش بینی شده است که هر کدام یک نماینده در مجلس دارند.

نمایندگان اقلیتهای دینی در کشور به صورت سراسری انتخاب می شوند و فقط ارامنه دارای دو حوزه انتخابیه ارامنه شمال به مرکزیت تهران و ارامنه جنوب به مرکزیت اصفهان هستند.

تهران روز جمعه شاهد برگزاری اولین انتخابات میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز هست.

در انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان در استان تهران ۱۷ نفر برای تصدی سه کرسی این استان با یکدیگر رقابت می کنند.

این افراد جایگزین مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله نصرالله شاه‌آبادی و آیت الله سیدابوالفضل میرمحمدی در مجلس خبرگان خواهند شد.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا انتخابات تبلیغات حضور در انتخابات قانون مجلس شورای اسلامی انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی تبلیغات انتخاباتی شرکت در انتخابات انتخابات شرکت حوزه انتخابیه ستاد انتخابات استان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۰۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات الکترونیک وغیرالکترونیک

به گزارش خبرگزاری مهر، «محسن اسلامی» سخنگوی ستاد انتخابات با بیان اینکه «اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات الکترونیک و غیر الکترونیک انجام شده است» گفت: انتخابات در ۸ حوزه از ۲۲ حوزه انتخابیه، الکترونیک برگزار خواهد شد.

از ساعت ۸ امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ فرصت تبلیغات داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی به پایان رسید و هرگونه فعالیت تبلیغاتی پس از آن ممنوع است.

فرصت تبلیغات از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده بود.

این انتخابات در روز ۲۱ اردیبهشت در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می‌شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند.

کد خبر 6101106 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • انجام اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات الکترونیک وغیرالکترونیک
  • پایان مهلت تبلیغات انتخابات مجلس دوازدهم
  • آغاز شمارش معکوس پایان کار بیمارستان‌ها در جنوب نوار غزه
  • اطلاعیه شماره (۲) ستاد انتخابات درباره زمان پایان تبلیغات
  • هزینه تشریفات شروع مجلس دوازدهم ؛ ۲۰۰ میلیارد تومان
  • فردا، پایان تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • اطلاعیه شماره ۲ ستاد انتخابات درباره زمان پایان تبلیغات
  • تبلیغات نامزدهای مرحله دوم انتخابات مجلس صبح پنجشنبه به پایان می‌رسد
  • صبح فردا، پایان زمان تبلیغات نامزد‌های انتخابات مجلس
  • اطلاعیه|زمان تبلیغات انتخابات مجلس ۸ صبح فردا پایان می‌یابد